Salsa på Kajen

Salsa på Kajen

Lørdag den 2. september kl. 19 skal der igen danses salsa på Kulturværftets Store Scene. Dans med os igen, når vi invitere til Salsa på kajen med både live musik af Lazos De Cuba, salsa undervisning fra Den Cubanske Danseskole og DJ hele aften.

Alle danselystne er velkomne til denne salsaaften på Kulturværftet  med skibene i baggrunden og udsigt til solnedgang på Kronborg. Vi begynder kl 19.00 og dørene ud til pladsen vil være åbne, så der er direkte adgang ind til salen.

Kridt dine salsasko og dit salsa humør. Alle kan være med til Salsa på kajen. Byd din partner, din nabo, din date eller din mor op til inciterende danserytmer på Kulturværftet.

PROGRAM

19.00 Store scene åbner til DJ-musik
19.15 Velkomst og undervisning ved Den Cubanske Danseskole
20.00Dans til DJ
20.30 Live musik – Lazos De Cuba, 1. sæt.
21.20Pause – Follow the leader
21.40Live musik – Lazos De Cuba 2. sæt
22.25Dans til  DJ
23.00Tak for i aften

Salsaens historie

Salsa musikken  har rødder i blandt andet den cubanske son. Son er en musikgenre der går tilbage til anden halvdel af 1700-tallet. Genren opstod blandt hvide bønder i det sydøstlige Cuba og er den mest betydningsfulde af de cubanske musikgenrer. Mange cubanske orkestre i New York dyrkede lige netop den genre i 1930’erne.

I 1940èrne og især efter 2. Verdenskrig kom flere puertoricanske stilarter og brasilianske og colombianske rytmer til, og salsa blev en samlende faktor for indvandrere fra de latinamerikanske lande. Salsaen er siden 1970’erne blevet blandet med rock, jazz og andre musikformer, blandt andet har guitaristen Carlos Santana taget salsaen til sig.

Musikken er karakteriseret ved brugen af mange slagtøjsinstrumenter som f.eks. claves, guiro og congas der tilsammen danner swingende dansable rytmer. 

Dansen er en sensuel pardans, som har opnået stor popularitet verden over. Siden 1990èrne er især salsa blevet meget populær i Danmark. Så salsaen lever og har det godt  – og musikken og dansen skal opleves og mærkes live.

Dato: Lørdag 2. september 2023

Tid: kl. 19.00

Døre: kl. 18.30

Sted: Kulturværftet – Find vej

Pris: 225 kr.

Varighed: ca. 4 timer

Placering: Dansepladser men også mulighed for at sidde ned

Aftenens vært: Thomas Bernsen

Kategori: Dans

Arrangementet er støttet af