Salon T fejrer Nytåret

Salon T har valgt at fejre nytåret 2024 med arier og duetter fra operaens fascinerende verden.

Ingen tvivl om at der venter publikum en stor og farverig oplevelse i selskab med sopran Julie MeeRa Lindberg, baryton Simon Sumai og pianist Polina Fradkina.

Koncerten krydres med en kort indføring i operaens historie ved dramaturg Mette Borg.

Julie MeeRa Lindberg

Sopran

Julie MeeRa Lindberg foro Agnete Schlichtkrull
foto: Agnete Schlichtkrull

Den lyriske sopran Julie MeeRa Lindberg begyndte på Musikalsk Grundkursus,  undervist af Matti Borg 2005-2008 og sidenhen optaget på Det Jyske Musikkonservatorium (lærer Lars Thodberg Bertelsen), på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium (lærer Hanna Hjort) og senest Operaakademiet i København (lærer: Anne Margrethe Dahl).

Hun dimitterede  i 2017 og debuterede som Barbarina i ’Figaros bryllup’.  – Sommeren 2023, har man kunnet opleve Julie som Cio-Cio San i Puccinis ’Madama Butterfly’. Julie har medvirket i flere børneoperaer, senest ’Teaterfuglene’ på Det Kgl.Teater, skrevet og instrueret af Kasper Holten.  I 2019 var hun med til uropførelsen af Steingrimur Rohloffs anmelderroste opera ’Philomenas stemme’. 

Hun har medvirket som solist med bl.a. Sønderjyllands Symfoniorkester, Figura Ensemble, Akademisk kor og orkester, Københavns Kantatekor, Athelas Sinfonietta og Prinsens Musikkorps.  Julie har også sunget solistpartierne i bl.a. ’Verdis Requiem’, ’Messias’, Dvoraks ’Stabat Mater’ og ’Brahms Requiem’. Hun har modtaget flere legater, senest Else Brems rejselegat.

Simon Sumai

Baryton

Simon Sumai scaled e1699522203715

Følg artisten

Simon Sumal (f. 1991) er uddannet fra Operaakademiet ved Det Kongelige Teater og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Som lyrisk baryton debuterede han på Det Kongelige Teater i 2022 i dobbeltrollen Moralés/Dancaïro i Barrie Koskys opsætning af Bizets ‘Carmen’ og har desuden sunget titelrollen i Mozarts ‘Don Giovanni’, Silvio i Leoncavallos ‘Pagliacci’, Smirnov i Waltons ’The Bear’ samt solistpartierne i oratorier som Händels ‘Messias’, Faurés ‘Requiem’, og Mozarts ‘Messe i c-mol’.

Foruden titlen som operasanger er Simon Sumai uddannet Master of Arts med speciale i det danske operapublikums historie og udvikling og arbejder således både som udøvende kunstner og som producent og konsulent i den danske operaindustri. 

Polina Fradkina

Pianist

Polina Fradkina

Den russiskfødte men nu til Danmark flygtede Polina Fradkina er en af tidens mest anerkendte pianister. Hun er uddannet fra St. Petersborg konservatoriet og Rubin Academy of Music Tel Avivs Universitet. Polina er efterspurgt som solist ved internationale festivaler og koncerter og har indspillet flere cd’er, heriblandt 5 solo albums.

Hun er også en glimrende forelæser og forsker  – bl.a. optaget af forbindelsen mellem musik og psykologi. Flere moderne komponister har skrevet musik til hende og selv fordyber hun sig også i nye måder at fortolke den klassiske musik på; bl.a. ved at lade den møde eksperimenterende video og lyddesign.

I Danmark har hun gennem flere år haft et intenst kunstnerisk samarbejde bl.a. med sopranen Gitta-Maria Sjöberg og cellisten Tobias van der Pals.

Hendes bedstefar var den russiske komponist I. Finkelstein, som var assistent for Sjostakovitj på Leningrad Konservatoriet.

Dato: Lørdag 6. januar 2024

Sted: Toldkammeret – Find vej

Tid: kl. 16.00

Døre: kl. 15.30

Pris: 195 kr.
Studerende under 25 år: gratis adgang

Varighed: Ca. 1,5 time

Placering: Unummererede siddepladser

Kategori: Musik

Square 1080x1080 SalonT nytaar

Salon T præsenteres med støtte fra

240106 logoer salont web
ESF logo sort
KV LOGO POS 1
toldkammeret hjerte
SKF logo black slim