Den store nytårskoncert

Den store nytårskoncert

Verdensstjerner fra Helsingør i stor nytårskoncert

Søndag den 15. januar kl. 16 venter et brag af en nytårskoncert på Kulturværftets Store Scene arrangeret af Foreningen Skt. Olai Kammerorkester i samarbejde med Kulturværftet.

Med opbakning fra både Skt. Olai Vokalensemble og Skt. Olai Kammerorkester vil det denne aften være muligt at opleve to af de største danske solister fra den klassiske scene. Her er der tale om Gitta-Maria Sjöberg, sopran i verdensklasse med mange hovedroller på Det Kgl. Teater og andre store operahuse i bagagen, samt Michala Petri, Europas største blokfløjtevirtuos.

Sammen optræder de med domkirkens to ensembler dirigeret af Roland Haraldson, med i alt 70 medvirkende på scenen. Begivenhedens konferencier rolle vil blive båret af Gittas søn Markus Borg, og scenograf Mette Borg vil sikre en gennemarbejdet, underholdende, eftertænksom og visuelt flot nytårskoncert

Vi ser frem til at åbne året op med dette unikke og enestående event, og håber at se jer i salen.

Gitta-Maria Sjöberg, sopran,

Gitta-Maria Sjöberg har siden sin debut 1987 været fast tilknyttet Det Kongelige Teater med en imponerende lang række bærende operaroller. Gitta-Maria Sjöberg er desuden en internationalt efterspurgt solist. Hendes store repertoire omfatter også
oratorier, lieder, viser og jazzballader. I de senere år har hun desuden virket som underviser ved mange Masterclasses, hvor unge lovende talenter nyder godt af hendes store erfaring.

Hun har indspillet flere CD’er og i den seneste DVD høstet mange anmelderroser for rollen som Kostelnicka i Janáceks opera “Jenufa”. Gitta-Maria Sjöberg er formand for Birgit Nilsson Selskabet og kunstnerisk leder og initiativtager af Nordic Song Festival, som havde sin ottende succesrige sæson i august 2022 . Gitta-Maria Sjöberg har modtaget mange priser og er Ridder af Dannebrogsorden af 1. grad. Hon er bosat i Helsingør.

Michala Petri, blokfløjte

Michala Petri har i mange år været en førende virtuos på sit instrument, blokfløjten, og hun har en strålende karriere som travl omrejsende solist med koncerter overalt i verden, og en perlerække af meget roste CD-indspilninger bag sig.

Allerede i 1969 debuterede hun kun 11-år gammel som solist i Tivolis Koncertsal. Michala Petris repertoire spænder vidt fra tidlig barok til den helt nykomponerede musik, hvor en levende interesse for at udforske og udvide sit instruments muligheder har gjort hende til en markant inspirationskilde for mange af nutidens komponister i både ind-og udland. Mange komponister har skrevet blokfløjtekoncerter for Michala og symfoniorkester,- hvoraf mange er indspillet. Hendes talrige indspilninger har indbragt hende mængder af internationale topanmeldelser, nomineringer og priser som bl.a. 4 Grammy nomineringer, 3 ECHO KLASSIK AWARDS og Årets Danske Klassisk Udgivelse. Michala Petri har modtaget mange priser, bl.a. i år 2000 Léonie Sonnings musikpris, og i 2005 blev hun tildelt den europæiske kulturstiftelse Pro Europa’s solistpris. I 2012 blev hun udnævnt til adjungeret professor ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium,- og i 2014 til vicepræsident i det engelske Society of Recorder Players. Michala Petri er 2 gange nomineret til Nordisk Råds Musikpris,- sidst i 2015. I 2011 blev hun udnævnt til Ridder af 1. grad af Dannebrogordenen. Hun har været bosat i Helsingør.

Mette Borg, instruktør

Mette Borg har i 35 år undervist på Den Danske Scenekunstskole, i dramaturgi og kulturhistorie. Hun har således været med til at uddanne en lang række af vore mest kendte og benyttede scenekunstnere. Desuden har hun lang erfaring som timelærer/
instruktør på Opera-Akademiet og Musikkonservatoriet.

Hun er også efterspurgt som konsulent for mange af landets professionelle sangere og skuespillere. – Mette har bl.a. udgivet bogen: ”Sceneinstruktøren Herman Bang, teatersyn og metode” og bidraget med en lang række artikler til tidsskrifter og teaterprogrammer. Hun er desuden virksom som foredragsholder. Bosat i Helsingør.

Markus Borg, solist og konferencier

Markus Borg er uddannet musicalperformer og skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole, Musicalakademiet Fredericia. Han anses som en meget talentfuld scenekunstner, der mestrer bå̊de skuespil, sang og dans, idet han kombinerer sin professionalisme med en inspirerende personlig og farverig kreativitet og en
vidunderlig sans for humor.

Blandt Markus’ mange opgaver er rollen som den russiske soldat Fyedka i Det Ny Teaters opsætning af ”Fiddler on the Roof” og hovedrollen Ned Willard i Bellevue Teatrets dansk producerede musical ”Den Evige Ild” af Svanekier, Aagaard og Høg.

Roland Haraldson, dirigent

Roland Haraldson flyttede til Danmark i 1988 for videre studier i orkesterdirigentklassen ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København, hvor han senere i mange år underviste i kordirektion og instrumentation.

Efter en lang periode som freelance dirigent blev han i 2008 ansat som kantor ved Helsingør Domkirke, hvor det er lykkedes ham at opbygge det kor og orkester, som spiller i aften. Bosat i Helsingør.

Skt. Olai Kammerorkester og Vokalensemble

Er ulønnede ensembler med fast tilknytning til Helsingør Domkirke (Skt. Olai Kirke). Medlemmerne består af en blanding af dedikerede amatører på højt niveau, og sangere/musikere med et nutidigt eller tidligere virke som professionelle orkestermusikere, organister, sangere og musikpædagoger.


Dato: Søndag 15. januar 2023

Tid: kl. 16.00

Døre: kl. 15.00

Sted: Kulturværftet – Find vej

Pris: 195 kr.

Placering: Unummererede siddepladser

Kategori: Musik

Hent plakat

Arrangementet er arrangeret af Foreningen Sankt Olai kammerorkester

Arrangementet er støttet af: