Tirsdagskoncert: Kamma

Med sin musik har den 27-årige singer-songwriter Signe Rønsov fundet et helt særligt følelsesmæssigt rum. Et rum, hvor hun kan fortælle om sine inderste usikkerheder og frustrationer, og sætte dem fri i stærke, forløsende omkvæd.

I Kammas musik fletter det smukke og romantiske fingre med det dystre og smertefulde, og de fyldige popproduktioner bliver ligeledes en smuk kombination af det lette og det tunge; Kammas elegante, rene stemme over dybe, knivskarpe instrumentale teksturer, der afslører hendes kærlighed til rockens æstetik.

På sin debut-EP ‘Momentary Emotions’ lukkede Kamma os alle ind i sin egen sorgproces. EP’en afspejlede Kammas inderste og var overskygget af et mørke, der kredsede om hendes mors kroniske sygdom, alzheimers.

Kammas debut-album ‘Diary’ bevæger sig stadig i det skrøbelige og intime univers, der tager udgangspunkt i Kammas egen historie om at være datter til en kronisk syg forælder, om at sætte grænser over for andre og om at indse sit eget værd som menneske. Men på mange måder markerer albummet starten på et nyt kapitel for den 28-årige musiker, som selv fortæller:

»Den her plade handler om at sætte sig selv fri fra forventninger, pres og traumatiserende oplevelser, der har sat en dyb forståelse i mig om, at ingen tager mig seriøst, og at jeg ikke er noget værd. Så på det her album tager jeg mig selv SÅ seriøst. Hver gang jeg tager mig selv i at tænke, at noget lyder for plat eller kliché, så siger jeg ‘nej, fuck det, for det er sådan jeg har det, så må det lyde sådan’. Det er popmusik, som alle kan forstå, og det er helt okay, for det er mig, der har skabt det, og det vil jeg faktisk gerne være helt vildt stolt over«.

I december 2021, mistede Kamma sin mor. En begivenhed, der både kaster skygger over hendes tekstunivers og hendes liv. Det til trods, viser Kamma også på ‘Diary’, at det er muligt at komme ud af mørket og finde sig til rette i en svær situation. For selvom Kamma lever med sorgen og en svær barndom i bagagen, så insisterer hun på at se fremad og skabe et godt liv for sig selv.


Dato: Tirsdag 6. juni 2023

Sted: Toldkammeret – Find vej

Tid: kl. 19.15

Døre: kl. 18.45

Pris: 95 kr.

Placering: Unummererede siddepladser

Kategori: Musik / Tirsdagskoncert

Koncerten er en del af Liveforbundet.
Live-koncerter på abonnement.


Fællesspisning i Toldkammeret:
kl. 17.45 – tilmelding her

Image

Koncerten er støttet af

En del af Liveforbundet