Jesper Thorn’s Big Bodies of Water

Akustiske instrumenter møder knitrende elektroniske flader og skaber et tredimensionelt lydunivers med elementer af Debussy og lyrisk improvisation i ordløs historiefortælling, når Jesper Thorn’s Big Bodies of Water giver koncert. Elektro-impressionistisk kammerjazz skabes i hænderne på de fem musikere og gamle venner.

Den danske bassist og komponist Jesper Thorn er kendt for sin dybt personlige lyd, både på bassen og i sit kompositoriske univers. Han er en musiker, der blotlægger sine inderste tanker, følelser og konflikter og stræber efter at løsne op for dem i musikken.

‘DRAGØR’ er Jespers tredje album, og opfølgeren til hans prisvindende udgivelse ‘BOY’ fra 2020 (DMA for Årets Jazzkomponist 2021), og udkom den 29. september 2023 på April Records. På det nye album dykker Jesper ned i sine komplekse følelser for byen Dragør, hvor han er vokset op. Musikken afspejler Jespers turbulente forhold til sin hjemby og rummer dybt personlige emner fra Jespers eget liv som fx hans anstrengte forhold til sin far, følelsen af ikke rigtigt at høre til og den dybtliggende stilhed og skyld, der kommer fra hans katolske opvækst.

Gruppen består, udover Jesper Thorn på kontrabas og elektronik, af schweiziske Marc Méan (CH) på klaver og elektronik, én af de klareste nye stjerner på den europæiske jazz-scene, Tobias Wiklund (S) på kornet, som har høstet stor ros for sine udgivelser i eget navn, og spiller med blandt andet DR-big bandet og Fire! Orchestra, Cecilie Strange (DK) på tenorsaxofon, DMA nomineret kapelmester og komponist i både eget navn og duoen KALEIIDO og Andreas Bernitt (DK) på violin og bratsch, solistuddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, med en vidtfavnende karriere som solist og komponist for bl.a. Den Kgl. Ballet og DR.

Glæd dig til en koncert med fem nyskabende og spændende musikere af international klasse.

Følg artisten

‘DRAGØR’ har været ugens album på DR P8-jazz, fået 5-stjerner i GAFFA, og modtaget mange rosende anmelderroser:

”…resulting in what I feel I have to call – and I do not say this lightly – a masterpiece.”
– Mike Gates, UK-vibe 5/5

”Der er noget overrumplende smukt og vemodigt over komponisten og bassisten Jesper Thorn’s nye (tredje) album, ‘DRAGØR’.”
– Ivan Rod, GAFFA 5/6

Dato: Søndag 17. marts 2024

Sted: Toldkammeret – Find vej

Tid: kl. 16.00

Døre: kl. 15.30

Pris: 105 kr.

Varighed: Ca. 1,5 time

Placering: Unummererede siddepladser

Kategori: Musik

LF logo solo yellow

Koncerten er en del af Liveforbundet.
Live-koncerter på abonnement.
Opret gratis bruger på liveforbundet.dk

Square blank 1080x1080 Thorn

Line up:
Jesper Thorn: Kontrabas og elektronik
Cecilie Strange: Saxofon
Tobias Wiklund: Kornet
Andreas Bernitt: Violin og bratsch
Marc Méan: Piano og elektronik

Koncerten er støttet af

SKF logo black slim

En del af Liveforbundet

LF logo pos horisontal