Lyttesalon: Hvor regnbuen ender med Nina Rask

Lyttesalon: Hvor regnbuen ender med Nina Rask

Vært og tilrettelægger Nina Rask har med P3-produktionen Hvor regnbuen ender lavet en vigtigt og nyskabende podcast produktion om de sidste 50 års danske LGBT+ historie. Mød hende denne aften og hør om arbejdet bag podcasten.

Serien havde premiere sidste år, da København var værtsby for World Pride. I seriens syv afsnit kommer lytterne med til en række begivenheder, miljøer og steder, der gjorde Danmark til en regnbuenation.

Det er en fortælling om modige mennesker, der bryder med normen og springer ud i livet. Om et både stærkt og skrøbeligt fællesskab, der langsomt men sikkert finder fodfæste. Om diskrimination, hadforbrydelser og en dødelig sygdom, der gik igennem miljøet i Danmark og resten af verden.

Det er en fortælling om det samfund, vi lever i, om retten til kærlighed, elske den man elsker og være den man er.

I denne lyttesalon skal vi bl.a. snakke om, hvordan man lægger man det redaktionelle snit i en historisk fortælling, der strække sig over 50 år. Hvad er vigtigt at få med – og hvor mange darlings må lade livet? Hvilke dramaturgiske greb skal man anvende i fortællingen? Hvilke metoder skal man anvende, så lytterne bliver hængende?

Nina Rask begyndte sin radio-podcast-karriere i 2019, hvor hun kom med på DR Talenthold. Ud over serien Hvor regnbuen ender laver har hun lavet DR3-serien Hvilket køn er du og senest podcast serien Funny Guy, hvor hun har sat sig for at finde ud af, hvordan de største danske komikere er blevet så sjove, som de er.

Hvor regnbuen ender blev belønnet med Medieprisen ved Danish Rainbow Awards sidste år. Medieprisen bliver givet til en person, ”som i medierne har markeret sig særligt stærkt det forgangne år i arbejdet for ytringsfrihed og retten til forskellighed”.

Kom med til en Lyttesalon i Toldkammeret, og hør historien om det land, der er blevet kåret af rejseguiden Lonely Planet som det mest LGBT+ venlige sted i hele verden.

Ny dato: Tirsdag 27. september

Tid: kl. 19.00

Døre: kl. 18.45

Sted: Toldkammeret

Pris: 75 kr.

Placering: Unummererede pladser

Kategori: Foredrag

Billetkøbere til den 14 .juni har fået direkte besked om ny dato.


Fællesspisning i Toldkammeret:
kl. 17.45 – tilmelding her

Image

Om Lyttesalon i Toldkammeret

Kom med bag lydkulissen når Toldkammeret inviterer nogle af Danmarks bedste lyd- og podcast fortællere til Lyttesalon i Toldkammeret.

Vi kommer med helt ind i det magiske og kreative rum hvor alle valg og fravalg bliver vendt og drejet – for hvordan bygger man en lydfortælling op, så lytterne bliver hængende til slut?

  • Hvad fungerer godt på lyd?
  • Hvad er tilrettelæggernes tanker bag?
  • Hvilken oplevelse skal vi som lytter sidde tilbage med?

Disse og mange andre emner vil vi komme omkring. Publikum vil selv få mulighed for at deltage aktivt og stille spørgsmål til hver af de indbudte gæster.

Vært: Thomas Bernsen

Podcastproducent og mangeårige DR medarbejder Thomas Bernsen er aftenens vært.

Thomas har blandt andet været producer og producent i Radio Drama og har stået bag DR-succeserne Rytteriet, I Hegnet og Sort Samvittighed på P1.