HORISONTEN – Ungdomsskolens Musical 2023

Værftets historie vækkes til live i helt ny musical fra Ungdomsskolen

Til påske er Ungdomsskolens musical tilbage på Kulturværftet med den helt nye forestilling, HORISONTEN, der er skabt af de to tidligere musical-elever, Anna Karlin og Albert Mikkelsen.

De har gennem 6 måneder arbejdet med et ensemble på 65 unge og et stort hold frivillige i kulissen for at fortælle en historie, der spoler tiden 140 år tilbage, hvor Helsingør Jernskibsværft netop er åbnet. 

Da Ferdinand finder et gammelt kærestebrev i sin mors gemmer, går det op for ham, at han aldrig har kendt sin rigtige far. Brevet tager ham til 1880’ernes Helsingør. På kajen foran værftet møder han værftsarbejderen Aksel, hans kæreste Asta og veninden Johanne, og det skal hurtigt vise sig, at et venskab opstår. Ferdinand bliver ansat på værftet og hvirvles ind i arbejdernes kamp for bedre vilkår, der tilspidses, da der sker en ulykke på værftet.

Historien følger samtidig nogle af byens stærke kvinder, der på hver deres måde forsøger at frigøre sig fra tidens kvindesyn.

HORISONTEN fortæller om en vigtig tid i Helsingør bys historie og er samtidig en forestilling om en gruppe unge menneskers dilemmaer, der på mange måder minder om dem, man kan stå overfor i dag.

Premiere:
Lørdag den 8. april kl. 15.00
Mandag den 10. april kl. 15.00
Onsdag den 12. april kl. 19.30
Torsdag den 13. april kl. 19.30
Fredag den 14. april kl. 19.30
Lørdag den 15. april kl. 15.00

Sted: Kulturværftet – Find vej

Døre: 30 min før start

Pris: 200 kr. / Ung under 25 år: 100 kr.

Placering: Nummererede siddepladser

Varighed: 2 timer 30 min. inkl. 20 min. pause

Kategori: Scenekunst / Musik

HORISONTEN præsenteres af

HORISONTEN støttes af