Helsingborgs Symfoniorkester spiller Beethoven

Vi forsætter de symfoniske koncerter på Kulturværftet, når Helsingborgs Symfoniorkester atter besøger Helsingør. Denne gang kan man glæde sig til L. V. Beethovens Klaverkoncert nr. 3.

Medvirkende: Helsingborg Symfoniorkester og spillende leder Peter Jablonski, klaver.

033 230207 AW2 Beethoven edited
Ludvig van Beethoven

Hvad er din yndlingskoncert af Beethoven?

Hvis du ikke har nogen i dag, kan du meget vel ende med at sige “hans tredje!” efter klaverkoncerten, som Helsingborg Symfoniorkester spiller sammen med verdenspianisten Peter Jablonski.

030 230207 AW Peter Jablonski edited 1
Peter Jablonski

Peter Jablonski leder orkestret fra klaverbænken og vil fortælle om musikken, om Beethoven og selvfølgelig om hans klaverkoncerter.

Lyt til værket


Om Peter Jablonski

Peter Jablonski en prisvindende internationalt anerkendt svensk pianist. Af Gramophone beskrives han som ‘en pianist i fuld blomst af hans modne, fantasifulde kunst’, og han hører til blandt de førende pianister i sin generation. I løbet af de sidste tredive år har Peter Jablonski optrådt med over 150 orkestre på internationale scener, givet flere end 2000 koncerter og været på 30 turneer i Japan. Han blev i sin tid opdaget af Abbado og Ashkenazy og signeret af Decca i en alder af sytten år. Herefter fortsatte han med at optræde, samarbejde og indspille med mange af verdens førende orkestre og dirigenter.

Af nylige optrædener inkluderer Göteborgs Symfoniorkester med Marie Jacquot, Finlands Radios Symfoniorkester med Nicholas Collon, Kungliga Filharmonikerna med Jukka-Pekka Saraste, Det Nationale Polske Radios Symfoniorkester med Lawrence Foster og Tokyo Symfoniorkester med Jonathan Nott. Peter Jablonski indspiller eksklusivt for Ondine, og hans seneste udgivelser inkluderer klaverværker og klaverkoncerter af Grażyna Bacewicz samt Frederic Chopins komplette mazurkaer.

HSO Helsingborg Karnan Trappan Foto Nikolaj Lund

Om Helsingborg Symfoniorkester

Helsingborgs Symfoniorkester består af cirka 60 musikere. Orkestret spiller omkring 75 koncerter om året, primært på orkestrets egen scene Helsingborgs Konserthus. Dog bliver det også regelmæssigt til koncerter på andre scener i og uden for Helsingborg.

Dato: Fredag 9. februar- 2024

Sted: Kulturværftet – Find vej

Tid: kl. 19.00

Døre: kl. 18.30

Pris: 295 kr.

Placering: nummererede siddepladser

Varighed: Ca. 1,5 time

Kategori: Musik

SKF logo black slim