Lyttesalon: Alex Nyborg Madsen

Radiovært Alex Nyborg Madsen har gennem de sidste snart 40 år været en formidabel musikformidler af tidens toner, siden han i 1983 var med i programmet Rock Gæsten.

Han er oprindeligt uddannet reservedelsekspedient hos den lokale bilforhandler i Frederiksværk, men kærligheden til musikken gjorde at han opgav at sælge Volkswagen- og Audi reservedele og måtte søge nye veje.

Disse veje førte til en karriere som radiovært, der siden blev til  tilrettelægger, reporter og redaktør på en lang række af programmer på P3, P4 og P5.

Alex Nyborg Madsen har altid været en kender af tidsånden – uden at gifte sig med den. En ægte working-class-hero, der favner både heavy-rock, country, pop og folk-musik.

Kom til Lyttesalon med Alex Nyborg Madsen og få anekdoter fra en langt liv i musikkens tjeneste.

Hør blandt andet om dengang i 1995, hvor det lykkedes Alex Nyborg Madsen at få Kronprins Frederik med i et P3 program som gæste DJ. Det var et kæmpe scoop, ikke bare for Madsen selv, men også for hele P3 og Danmarks Radio.

Hør også om, hvorfor Alex Nyborg Madsen mener, at natradioen kan noget helt specielt, og hvorfor han altid tuner ind på svensk natradio, når lejligheden byder sig.

Hør om jobbet som musikformidler og om at opnå en fortrolighed med sine lyttere, om hvorfor han valgte at sende hjemmefra sit hus i Frederiksværk og fra ikke studierne i Danmarks Radio i mange år. Og om dengang Alex Nyborg Madsen fik at vide, at der ikke længere brug for ham bag en DR-mikrofon.

Alex Nyborg Madsen, der blev slået til ridder af Dannebrogordenen i 2006, medbringer 6 musiknumre, som har haft en afgørende betydning for hans karriere. Disse numre vil være motoren for samtalen ved denne Lyttesalon i Toldkammeret.

Om Lyttesalon i Toldkammeret

Kom med bag lydkulissen når Toldkammeret inviterer nogle af Danmarks bedste lyd- og podcast fortællere til Lyttesalon i Toldkammeret. Vi kommer med helt ind i det magiske og kreative rum hvor alle valg og fravalg bliver vendt og drejet – for hvordan bygger man en lydfortælling op, så lytterne bliver hængende til slut?

  • Hvad fungerer godt på lyd?
  • Hvad er tilrettelæggernes tanker bag?
  • Hvilken oplevelse skal vi som lytter sidde tilbage med?

Disse og mange andre emner vil vi komme omkring. Publikum vil selv få mulighed for at deltage aktivt og stille spørgsmål til hver af de indbudte gæster.

Vært: Thomas Bernsen
Podcastproducent og mangeårige DR medarbejder Thomas Bernsen er aftenens vært. Thomas har blandt andet været producer og producent i Radio Drama og har stået bag DR-succeserne Rytteriet, I Hegnet og Sort Samvittighed på P1.


Dato: Onsdag 19. april 2023

Sted: Toldkammeret – Find vej

Tid: kl. 19.00

Døre: kl. 18.45

Pris: 75 kr.

Vært: Thomas Bernsen

Placering: Unummererede siddepladser

Varighed: ca. 2 timer

Kategori: Foredrag / Lydsiden


Fællesspisning i Toldkammeret:
kl. 17.45 – tilmelding her

Image

Mere lyd og podcast?

Podcastværkstedet: Reportage og dokumentar
Podcastværkstedet: Reportage og dokumentar
21. februar 2023 / Vært: Thomas Bernsen
Podcastværkstedet: Det gode interview
Podcastværkstedet: Det gode interview
14. marts 2023 / Vært: Josephine Marcher
Podcastværkstedet: Fortællende journalistik 
Podcastværkstedet: Fortællende journalistik 
30. maj 2023 / Vært: Thomas Bernsen
Podcastværkstedet: Kom i gang med din egen konkrete idé
Podcastværkstedet: Kom i gang med din egen konkrete idé
28. marts 2023 / Værter: Josephine Marcher og Thomas Bernsen

Arrangementet er støttet af

Image