Menu
1 / 2
2 / 2

KORT & DOK: Jon Bang Carlsen / Déjà Vu

Déjà Vu (DK 2016, 86 min.), instr. Jon Bang Carlsen

Dokumentarfilmen Déjà Vu er en kærlighedshistorie, der tog sin begyndelse for længe siden i instruktørens barndomshjem langt ude på landet. Da Jon Bang Carlsen blev døbt, gav hans far ham et maleri af Jesus og hængte det op over hans seng. Hver aften før han lukkede sine barneøjne, bad han til manden på korset om at se efter sin familie. Da Jon Bang Carlsens far alligevel pludselig forlod familien, brændte han i desperation øjnene ud på farens gave med en rødglødende ildrager.

Dokumentarfilmen er en selvbiografisk skæbnefortælling om Jon Bang Carlsens søgen efter at gøre skaden god igen, fortalt gennem billeder og klip fra instruktørens lange karriere, der tæller mere end 40 film i et væld af genrer.

Anmeldelse 

Spændstigt selvportræt af en mand, der mistede kærligheden – Information, 23. september 2016

Om Jon Bang Carlsen (f. 1950)

Jon Bang Carlsen er uddannet på Den Danske Filmskole i 1976. Nogle år forinden– i 1972 – var han involveret i politisk gadeteater med den banebrydende aktionsgruppe Solvognen. Han har lavet over 40 film og kalder sin metode "iscenesat dokumentarisme". Målet er "at kondensere skæbner i enkeltøjeblikke af poetisk styrke", som han selv har udtrykt det.

Flere af hans hovedværker er portrætter, der løfter sig til symbolske tilværelsesbilleder: Jenny (1977) om en jævn hverdagskvinde med en dyb kristentro, En rig mand (1979) om en millionær uden anden forankring end penge og luksus, Fugl Fønix (1984) om en amerikansk selvforsvarsfanatiker, og Før gæsterne kommer (1986) om to ældre hotelværtinder, der forbereder badesæsonen.

Jon Bang Carlsens spillefilm forener fintmærkende realisme i den udstrakte brug af naturlige locations med en udpræget poetisk, udramatisk indfaldsvinkel. Næste stop - Paradis (1980) handler om to ældre ensomme, der forelsker sig, mens Ofelia kommer til byen (1985) tegner et forfrossent provinsbybillede med et ungt par i centrum.

I 1995 rejste Jon Bang Carlsen til Irland og derpå til Sydafrika, hvad der resulterede i en række karakteristiske film fra begge lande, fx Portrait of God (2001), der delvist udspiller sig i et Cape Town-fængsel for hårdt belastede kriminelle.

Jon Bang Carlsen har også udfoldet sig som forfatter med digtsamlingen S-tog til Havet (1982) og essaysamlingen Locations (2002).

Programmet til Kort & Dok er sammensat af Ebbe Preisler (MandagsDokumentar, København) og filmvisningerne sker med støtte fra Det Danske Filminstitut.

 

 

 

 

EVENTINFO

  • DATO

    Onsdag, 26. apr. 2017

  • STED Kulturværftet / Lille Scene
  • FORSALG 60 kr. / Medlemspris 40 kr.
  • ENTRÉ 60 kr. pr. filmaften
  • TIDSPUNKT Kl. 19.30
  • DØRENE ÅBNES 19.00
  • MAD & DRIKKE Medlemskort til KORT & DOK giver 10 % rabat i Spisehuset på forevisnings-dagene.
  • ARRANGØR Kulturværftet

MEDLEM AF KORT & DOK

Sådan gør du når du skal købe billet.


MEDLEM: Hvis du er medlem af KORT & DOK skal du vælge medlemspris 40 kr.


Hvis du GERNE vil være medlem skal du også vælge medlemspris 40 kr. - så får du mulighed for at tilkøbe medlemskortet sammen med billetten.


Et medlemsskab giver ret til en medlemsbillet pr. filmaften.


IKKE MEDLEM: Hvis du bare vil se en enkelt film skal du vælge løssalg, 60 kr.